Kela-taksi, Matkakorvaus heti taksissa JYTAKSI

Kela-taksi

Kelan suorakorvausmatkat

Matkakorvaus heti taksissa

Kelan korvaamat taksimatkat Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin alueella.

0100 87650

Puhelun hinta on 1,67 € / vastattu puhelu + pvm / mpm.

Kaikki asiakaspuhelut nauhoitetaan asiakaspalvelun parantamiseksi ja todentamiseksi.

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka taksikeskuksesta. Sinulla voi olla oikeus taksin käyttöön myös puutteellisten liikenneyhteyksien vuoksi.

Taksikeskuksesta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta

Tilaamalla matkan taksikeskuksesta maksat enintään omavastuuosuuden (25 € / suunta) ja saat matkakorvauksen heti taksissa. Lyhyemmillä matkoilla omavastuuosuus voi olla alle 25 euroa eli taksamittarin osoittama summa. Pienempikin omavastuu kartuttaa vuotuista omavastuukertymää, joten matkat kannattaa tilata Kela-taksikeskuksesta. Vuotuisen omavastuukaton (300 €) täytyttyä omavastuuta ei enää peritä, jos matka on tilattu Kela-taksikeskuksesta. Asiakkaan tulee esittää Kelan lähettämä matkakattokortti. Jos tilaat matkan muualta kuin taksikeskuksesta, sinun tulee maksaa ensin itse matkan koko hinta ennen kuin voit hakea korvausta Kelasta jälkikäteen. Tällaisissa matkoissa omavastuuosuus on 50 € / suunta, eikä tämä kerrytä matkojen vuotuista omavastuukattoa.

Tilaa matka ajoissa

Tilaa matka heti, kun olet saanut vastaanottoajan tai viimeistään matkaa edeltävänä päivänä ennen klo 14:00.  Voit tilata samalla kertaa kaikki tiedossasi olevat matkat seuraavan kahden viikon ajalta. Voit pyytää oman kotikuntasi taksia matkallesi. Tilaa matka taksikeskuksesta myös kiireellisissä sairastapauksissa.

Kun soitat taksikeskukseen, sinulta kysytään mm. seuraavia matkaan liittyviä tietoja:

  • nimi ja henkilötunnus
  • osoite, josta auto noutaa sinut
  • matkan määränpää, esim. sairaala
  • kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä
  • tuleeko mukaasi apuvälineitä
  • tarvitsetko saattajan terveydentilasi vuoksi
  • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa

Taksikeskus ilmoittaa puhelun yhteydessä ajan, jolloin auto noutaa sinut. Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia. Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi peruuntuu, ilmoita niistä viipymättä taksikeskukseen. Taksikeskukseen antamiasi tietoja ei käytetä muuhun kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn Kelassa. Henkilötietolaissa tarkoitettuna tietojen rekisterinpitäjänä on Kela.

Kelakortti mukaan autoon

Muista näyttää kuljettajalle Kelakortti ennen matkan alkamista. Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV 67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Kela voi pyytää sitä sinulta myöhemmin.

SOITA JA TILAA 0100 6900

ANNA PALAUTETTA

Mitä mieltä sinä olit palvelustamme? Anna meille palautetta. Haluamme kuunnella asiakkaitamme, jotta voisimme kehittää palvelujamme asiakaslähtöisesti. Laita siis rohkeasti tulemaan risuja tai ruusuja. Kiitos!