Vastuullisuus

Vastuullisuus

Jyväskylän Aluetaksi on sitoutunut vastuulliseen toimintaan, jossa ympäristö, yhteiskunta ja taloudellinen vastuu ovat keskeisessä roolissa. Toimimme läpinäkyvästi ja pitkäjänteisesti, edistäen kestävää kehitystä kaikessa liiketoiminnassamme. Vastuullisuus on syvälle juurtunut osa kulttuuriamme ja ohjaa päätöksentekoamme.

Vastuullisuus Jyväskylän Aluetaksilla tarkoittaa toimintaa, joka ylittää lainsäädännön vähimmäistason ja tähtää positiivisiin vaikutuksiin ympäristön, sosiaalisen vastuun sekä talouden ja hallinnon näkökulmasta.

Ympäristövastuu: Pyrimme aktiivisesti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia negatiivisia ympäristövaikutuksia (hiilijalanjälki) ja lisäämään asiakkaidemme positiivisia ympäristövaikutuksia (hiilikädenjälki). Tämä tarkoittaa konkreettisia tekoja vihreän siirtymän edistämiseksi, mukaan lukien päästöjen vähentäminen ja resurssitehokkuuden parantaminen. Olemme sitoutuneet läpinäkyvään ja pitkäjänteiseen sidosryhmätoimintaan sekä osallistumme aktiivisesti toimialan ympäristöasioihin liittyvään vuoropuheluun ja tutkimukseen

Sosiaalinen vastuu: Noudatamme kaikessa toiminnassamme Suomessa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja toimimme sen yli, edistäen positiivisia vaikutuksia henkilöstömme hyvinvointiin ja yhteisöihin, joissa toimimme. Henkilöstösuunnitelmamme perustuu ISO 9001 -standardiin, ja keskitymme työhyvinvoinnin, turvallisuuden ja jatkuvan koulutuksen kehittämiseen. Tavoitteenamme on luoda innostava ja tukiva työympäristö, jossa jokainen voi menestyä​

Taloudellinen ja hallinnollinen vastuu: Taloushallintomme perustuu ISO 9001 -standardin mukaisiin käytäntöihin, ja tavoitteemme on varmistaa toiminnan taloudellinen kestävyys ja tehokkuus. Otamme vastuuta toiminnan laadusta ja jatkuvasta parantamisesta yhteistyössä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Toimintamme perusta on korkealaatuisten kuljetuspalveluiden tuottaminen vastuullisesti, mikä edellyttää vahvaa sitoutumista taloudelliseen, tekniseen ja operatiiviseen laatuun​

Jyväskylän Aluetaksi on sitoutunut jatkuvaan vastuullisuustyön kehittämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen kaikilla näillä osa-alueilla, edistäen samalla kestävää kehitystä ja yhteiskunnallista hyvinvointia.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vastuullisuusohjelmassamme olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals, SDGs). Olemme valinneet liiketoimintamme kannalta olennaisimmat tavoitteet, joihin voimme erityisesti vaikuttaa.

Ihmisarvoinen työ ja talouskasvu (SDG 8): Tuemme henkilöstömme hyvinvointia ja edistämme turvallista sekä tasa-arvoista työympäristöä.

Kestävät kaupungit ja yhteisöt (SDG 11): Edistämme ympäristöystävällisiä kuljetusratkaisuja ja kestävää liikkumista.

Ilmastotekoja (SDG 13): Vähennämme hiilijalanjälkeämme lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta.