– Kuljettajakoulutus

Liity Jytaksiin

Jytaksin kuljettajana pääset osaksi tunnettua ja arvostettua brändiä, jonka jokainen kyyti on laadukas, turvallinen ja luotettava. Jytaksi kuljettajakoulutuksen käytyäsi sinulla on valmiudet toimia kuljettajana Jytaksin takseissa, ja saat tunnukset sisäiseen työnhakukanavaamme, jossa tavoitat lähes 150 kuljetuspalveluyrittäjäämme.

Me etsimme joukkoomme vaihtelevasta työstä syttyviä ja itsenäiseen työhön kykeneviä asiakaspalvelun ammattilaisia, jotka haluavat omalla panoksellaan olla mukana tuottamassa laadukkaita ja onnistuneita asiakaskohtaamisia.


Seuraavat Jytaksin kuljettajakoulutukset järjestetään maalis- ja toukokuussa

Jytaksin kuljettajakoulutus antaa sinulle valmiudet toimia Jytaksin taksien kuljettajana. Koulutamme kaikki kuljettajamme laadun varmistamiseksi.

Huom! Kesäkuussa Jytaksin kuljettajakoulutusta ei järjestetä, joten jos haluat kesäksi töihin, kannattaa kevään koulutuksiin ilmoittautua nyt.

 

Maaliskuun koulutus:

 • la 25.3. klo 10.00–17.00
 • su 26.3. klo 10.00–17.00

Ilmoittautuminen kurssille 23.3.2023 mennessä.

 

Toukokuun koulutus:

 • la 27.5. klo 10.00–17.00
 • su 28.5. klo 10.00–17.00

Ilmoittautuminen kurssille 25.5.2023 mennessä.

 

Tietoa koulutuksista:

Koulutukset järjestetään Jyväskylässä.

Kurssin hinta 340,00 € + alv 24 %

Mikäli sinulla on ennen 1.7.2018 myönnetty taksinkuljettajan ammattiajolupa, voit ilmoittautua Jytaksin koulutukseen suoraan.

Mikäli olet täysin uusi alalla tai taksinkuljettajan ammattiajolupasi on myönnetty 1.7.2018 jälkeen, tulee ennen Jytaksin koulutusta olla suoritettuna taksinkuljettajantyöhön valmistava peruskurssi.

Taksinkuljettajan peruskoulutuksen voit suorittaa esim. koulutustiimi ViisiPäivää järjestämällä kurssilla. Seuraavat peruskurssit järjestetään 29.-30.4.2023 sekä 20.-21.5.2023. Näille kursseille ilmoittautumiset ViisiPäivää sivujen kautta www.viisipaivaa.fi.

Kurssin jälkeen suoritetaan kokeneen kuljettajan kanssa 7 tunnin käytännön harjoittelu, jonka edellytyksenä on voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Jytaksin kuljettajilta edellytetään hyvää suomen kielen luku-, kirjoitus, – ja puhetaitoa. Taksinkuljettajakoulutuksemme ja loppukoe järjestetään suomen kielellä.

 

Lisätietoa saat koulutusvastaaviltamme:

puh. 014 371 0231
toimisto@jytaksi.fi

Kokemuksia aiemmista kuljettajakoulutuksista

Kurssi antoi hyvät valmiudet, toki tutor-päivästä oli vielä iso apu. Jos kurssia ei olisi, asetelma olisi paljon haastavampi. Jatkakaa samaan malliin.

Hyödyllinen koulutus. On tärkeää, että laatuvaatimuksista pidetään kiinni ja kuljettajaksi valikoituu palvelualtista väkeä, jotka arvostavat omaa työtään.

Ehdottomasti tämä pitäisi olla jokaiselle taksikuskiksi aikovalle vaatimuksena ennen ammattiajoa.


Gradian järjestämä taksinkuljettajan koulutus – jatkuva haku

Jytaksi järjestää yhteistyössä Gradian kanssa taksinkuljettajan koulutuksen.

Mitä?

Gradia järjestää koulutusta taksinkuljettajaksi. Koulutukseen on jatkuva haku. koulutukseen on mahdollisuus hakea monimuoto- tai oppisopimusopiskelijana, jota voi suorittaa työn ohessa.

Koulutus antaa valmiudet Traficomin taksinajolupakokeeseen, asiakaspalveluun ja vaihteleviin tilanteisiin, reittisuunnitteluun ja paikallistuntemukseen.

Koulutus sisältää työssäoppimista 3 kuukautta joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Mahdollisuus suorittaa tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta.

Kenelle?

Sinulle, joka haluat vaihtelevan, monipuolisen ja itsenäisen työn.

Työtehtävissä tapaat erilaisia asiakkaita mm. vanhuksia, vammaisia, koululaisia, yrittäjiä, virkamiehiä, poliitikkoja sekä viihteelle ja tapahtumiin meneviä matkustajia. Autot ovat uusia ja hyvin varusteltuja, joten ajaminen on mukavaa. Jokainen työpäivä on erilainen.

Mitä hakijalta vaaditaan?

 • Vähintään 18 vuoden ikää.
 • Vähintään 1 vuoden ajo-oikeus.
 • Kohtuullisen rikkeetön ajokorttirekisteri ja muutenkin nuhteeton tausta.
 • Asiakaspalveluhenkisyyttä.
 • Joustavuutta.
 • Oma-aloitteisuutta.
 • Kielitaito ammatissa on eduksi.

Miten haen?

Tällä hetkellä koulutukseen voi hakea Gradian sivujen kautta.

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksesta löydät Gradian sivuilta.


USEIN KYSYTTYÄ KULJETTAJAKOULUTUKSESTA

Sinulle voidaan myöntää taksinkuljettajan ajolupa, jos

 • Sinulla on voimassa vähintään vuotta aiemmin myönnetty B-luokan ajo-oikeus
 • Et ole ajokiellossa tai väliaikaisessa ajokiellossa
 • Täytät ryhmän 2 ajokorttia koskevat terveysvaatimukset
 • Sinulla on puhdas rikostausta
 • Olet suorittanut hyväksytysti taksinkuljettajan kokeen

Taksinkuljettajan ajoluvan myöntämisen jälkeen tulee suorittaa n. 7 tunnin tutor-ajo kokeneemman kuljettajan kanssa. Tutor-ajo sisältyy kurssin hintaan. Tämän jälkeen saat henkilökohtaisen kuljettajanumeron ja olet valmis ottamaan vastaan työtarjouksia.