Jytaksin ekotaksit Jyväskylässä

Jytaksin ekotaksit ovat nyt täällä

Täysipäiväisellä taksiautolla ajetaan noin 80 000-120 000 kilometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että ekotaksi säästää vuodessa karkeasti arvioituna noin 5000 kiloa hiilidioksipäästöjä tavalliseen taksiautoon verrattuna. Tiesitkö, että yksi hiilidioksidiekvivalenttikilo (kgCO2e) sulattaa arktista jäätä noin 15 kilon verran?

Ilmasto on meille tärkeä ja haluamme olla mukana edistämässä entistä ekologisempaa Jyväskylää ja koko Suomea. Olemme aloittaneet ympäristöystävällisten taksiemme brändäyksen ja ensimmäiset Jytaksin ekotaksit ovat jo löydettävissä Jyväskylän katukuvasta. Ekotaksin vaatimuksena on vähäpäästöinen polttomoottori- tai vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimiva auto, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 100 grammaa / kilometri (NEDC). Ekotaksin tunnistaa Jytaksi-logon yhteydessä olevista, vihreistä ekotaksi-teippauksista. Kaikki ekotaksien kuljettajat ovat myös saaneet ohjeistuksen ekologiseen liikennekäyttäytymiseen.

Suomessa keskimääräiset henkilöautojen hiilidioksidipäästöt olivat Liikennefaktan verkkosivujen mukaan viime vuoden lopussa noin 157 grammaa/kilometri (NEDC), eli ekotaksit kuluttavat yli kolmanneksen vähemmän, kuin henkilöauto keskimäärin.

Asiakkaalla on halutessaan mahdollisuus pyytää ekotaksia tilauksen yhteydessä ja sellainen lähetetään aina saatavuuden mukaan. Myös Jytaksi Appiin on suunnitteilla mahdollisuus toivoa ekotaksia. Taksitolpalla asiakas on aina vapaa valitsemaan haluamansa taksin.

Takseja toiminta-alueellamme on tilausjärjestelmässämme mukana yli 160, joista brändättyjä ekoautoja tällä hetkellä viisi, mutta määrä tulee kasvamaan. Kannustamme kuljettajiamme valitsemaan vähäpäästöisen auton, mikäli autonvaihto on ajankohtaista, sillä ilmastonmuutos ja sen hillitseminen on meille tärkeä asia. Tulemme päivittämään sivuillemme listauksen kaikista ekotakseistamme päästöarvoineen pian!

Lisätietoa tiedotusvälineille ekotakseistamme antaa markkinointipäällikkö Severi Allonen, p. 050 513 1666, severi.allonen@jytaksi.fi