Tekemistä syyslomalle Jyväskylässä ja Keski-Suomessa

Syysloma kolkuttelee jo oven takana! Tapahtumia ei juurikaan järjestetä, mutta lomaa ei silti tarvitse viettää neljän seinän sisällä kotona. Jytaksilla pääset nopeasti ja turvallisesti suoraan kotioveltasi määränpäähän.

Tässä uutisessa kerromme meidän vinkkimme syysloman viettämiseen Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. Jytaksi palvelee Jyvässeudulta käsin koko Keski-Suomen alueella – ja tarvittaessa pidemmälläkin.

Jyväskylän keskustasta pääset kätevästi 15 eri matkailukohteeseen kiinteällä hinnalla, jotka ovat ympäri vuoden voimassa. Lue lisää kiinteähintaisista kyydeistä täältä.

Jyväskylän nähtävyydet
Harju on yksi Jyväskylän tunnetuimpia nähtävyyksiä aivan ydinkeskustan alueella! Kuva: Atacan Ergin / Visit Jyväskylä

Hemmottele itseäsi kylpylässä tai saunassa

Laukaassa sijaitseva Peurungan kylpylä hemmottelee kävijöitä toden teolla. Kylpylästä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin, ja kylpylän kaunis ympäristö tarjoaa myös silmänruokaa ruskan ystäville. Laajavuoresta sijaitsevasta Scandic Laajavuori -hotellin kylpylästä löydät myös useat altaat ja saunat, ja lisäksi voit hemmotella itseäsi Day Span hoidoilla.

Keski-Suomea ei myöskään turhaan kutsuta saunamaakunnaksi! Saunan lämpöön pääset rentoutumaan Jyväskylässä esimerkiksi Kankaan Saunassa tai Jyvässeudun perinnesaunojien Mankolan saunassa.

Vietä päivä kulttuurin parissa

Kulttuurinnälkäisiä hemmotellaan Keski-Suomessa usean museon voimin. Oletko jo käynyt tutustumassa esimerkiksi Keski-Suomen museon Lutakko 2020 -näyttelyyn? Näyttely esittelee valokuvin Tanssisali Lutakon elämää. Alvar Aalto -museossa pääset tutustumaan Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja henkilöhistorian maailmaan. Myös Suomen käsityön museo ja Suomen Ilmavoimamuseo tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä kulttuurin ystäville.

Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmistosta löytyy teatterin ystäville syyslomaviikolla muunmuassa West Side Story -musikaali sekä Sydänmaa-näytelmä.

Jyväskylän Alvar Aalto -museo
Alvar Aalto -museossa pääset tutustumaan Aallon arkkitehtuuriin. Kuva: Tero Takalo-Eskola / Visit Jyväskylä

Lähde liikkeelle liikuntapääkaupunkiin ja inspiroidu luonnosta

Ruska on nyt kauneimmillaan, joten mikset lähtisi reippailemaan luontoon? Keski-Suomen kansallispuistot tarjoavat varmasti mahdollisuuden rauhoittumiseen luonnon keskellä.

Jyväskylän ydinkeskustan ympäri kiertää Kehä vihreä keskuspuisto. Tämä on on 10 kilometrin pituinen reitti, jonka varrella on monenlaista nähtävää.

Vauhdikkaampaa menoa kaipaaville Laajiksen Seikkailupuisto tarjoaa kaikenikäisille sopivia kiipeilytehtäviä ja köysiliukuja. Tiesitkö, että Seikkailupuisto on yksi Pohjoismaiden suurimmista? Kiivettävää ja köysiliukuja löytyy yhteensä yli 2,5 kilometriä!

Vai yhdistätkö kulttuurin ja ulkoilun? Lähde bongaamaan Murhemursuja! Tuntematon taiteilija on jo vuosien ajan maalannut Murhemursuja ympäri Keski-Suomea, keskittyen Jyvässeudulle. Lue Ylen juttu aiheesta! Ulkoilun ja kulttuurin voi yhdistää myös lähtemällä etsimään Isaac Cordalin luomia ihmishahmoja. Isaac Cordal valittiin vuonna 2018 Katustipenditaiteilijaksi ja pienet sementtiset ihmishahmot on löydettävissä Jyväskylän keskustan ympäristöstä. Katso lisää Keskisuomalaisen sivuilta.

Keski-Suomen kansallispuistot
Laukaan Hyyppäänvuorelta on upeat näkymät. Kuva: Moose Hurskainen / Visit Jyväskylä

Tarvitsetko vielä lisää vinkkejä syysloman viettoon? Lue lisää Visit Jyväskylän sivuilta!