”Kysy taksialan muutoksesta”

Järjestimme kesäkuussa Facebook-sivullamme kilpailun, jossa kilpailuun osallistujat saivat kysyä taksialan muutoksesta.
Kilpailuun tuli paljon hyviä kysymyksiä. Päätimme tehdä kysymyksistä ja vastauksista koonnin jakaen sen teemojen mukaan useampaan osaan.

Ohessa on kopio Facebook-postauksen sisällöstä:

Lähetitte meille paljon kysymyksiä taksialan muutokseen liittyen, kiitos vielä niistä! Ensimmäisessä osassa vastasimme kysymyksiin liittyen turvallisuuteen ja tunnistettavuuteen. 😊

VAIKUTTAAKO TAKSIALAN MUUTOS TURVALLISUUTEEN?

Yleisellä tasolla tähän kysymykseen on vaikea vastata. Alalle voi tulla paljon uusia toimijoita, joille turvallisuus ei välttämättä ole yhtä tärkeä arvo kuin esimerkiksi Jytaksille. Valitsemalla Jytaksin ei ole huolta asiasta, eli meidän kuljettajiemme ajamat kyydit ovat edelleen turvallisia myös alan muutoksen jälkeen.

MITEN MUUTOS VAIKUTTAA KYYTIEN TURVALLISUUTEEN ASIAKKAIDEN JA KUSKIEN NÄKÖKULMASTA?

Alalle tulee varmasti erilaisia toimijoita. Kaikille toimijoista turvallisuus ei välttämättä ole yhtä tärkeä arvo. Vaatimukset kuljettajille eivät ole enää niin tiukat. Kuljettajien ei muutoksen myötä ole pakko käydä kursseja, sillä riittää, kunhan läpäisee taksinkuljettajan kokeen.

Sääntelyn purkamisen jälkeen taksiksi käy mikä tahansa auto, kuten kuorma-auto tai mopoauto. Voi vain pohtia, onko mopoauto yhtä turvallinen kuin niin sanottu tavallinen henkilöauto.

Jos asiakas kohtaa huonoa palvelua, hän voi ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaiseen.

MITEN VOIN VARMISTAA, ETTÄ TAKSI ON TURVALLINEN?

Jytaksilla arvoihimme kuuluu laatu, joka käsittää myös turvallisuusnäkökulman. Meillä on koulutetut kuljettajat, ja jatkossa järjestämme myös itse kuljettajakoulutusta. Jokainen Jytaksi-autoilija on allekirjoittanut laatusopimuksen. Jytaksi on myös mukana hoitamassa yhteiskunnan kuljetuksia yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

OVATKO KULJETTAJAT VAITIOLOVELVOLLISIA?

Vaikka uusi taksilaki ei enää sisällä vaitiolopykälää, ovat kaikki Jytaksin kuljettajat allekirjoittaneet laatusopimuksen, jossa he ovat sitoutuneet noudattamaan ehdotonta vaitiolovelvollisuutta asiakkaiden yksityisyyden turvaamiseksi.

MITEN VOI JATKOSSA LUOTTAA ETTÄ KULJETTAJA ON TURVALLINEN?

Soittamalla numeroon 0100 6900 tai tekemällä tilauksen Jytaksi-applikaation kautta saat varmasti luoksesi Jytaksin taksinkuljettajan, joka on koulutettu ja ammattitaitoinen kuljettaja.

MISTÄ TUNNISTAN JYTAKSIN?

Jytaksin auton tunnistaa parhaiten näyttävästä pinkistä logosta. Automme on myös teipattu selkeästi, jotta esimerkiksi taksitolpalla Jytaksin auto on helppo tunnistaa. Jytaksin autoissa on myös hyvin näkyvä taksikupu.

TULEEKO TAKSEILLE VALTAKUNNALLINEN TAI PAIKALLINEN TILAUSNUMERO, VAI TULEEKO JOKAISELLE TOIMIJALLE ERILLINEN NUMERO?

Erillisiä numeroita tulee. Jytaksin tilausnumero on sama tuttu myös 1.7. jälkeen. Soittamalla 0100 6900 saat varmasti Jytaksin auton, samoin kuin tilaamalla Jytaksi-applikaation kautta.