14 ihanaa matkailukohdetta Keski-Suomessa

Tämä kesä matkaillaan kotimaassa ja kesälomareissut odottavat jo! Kokosimme tähän uutiseen kesäkohteita Jyväskylän seudulla, joissa voit nauttia reissustasi turvallisesti. Esittelemme 14 upeaa kohdetta, joihin pääset Jyväskylän keskustasta Jytaksilla kiinteällä hinnalla! Kiinteät kuljetushinnat kohteisiin on luotu yhteistyössä Visit Jyväskylän kanssa.

Hinnat ovat voimassa, kun matka lähtee Jyväskylän keskustasta tai päättyy Jyväskylän keskustaan. Hinnat ovat voimassa myös taksitolpalta tai käsipystykyytinä otettuina, kun siitä sovitaan kuljettajan kanssa. 

Kuvan omistaja: Visit Jyväskylä
Kuvaaja: Tero Takalo-Eskola

Alvar Aalto -museo
Alvar Aalto -museo sijaitsee Jyväsjärveen viettävällä rinteellä. Museo on Alvar Aallon elämäntyötä vaaliva erikoismuseo. Lue lisää. 

Jyväskylän satama
Kesäaikaan Jyväskylän Lutakon Satama muuntautuu kaupunkilaisten ikiomaksi olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset! Aivan keskustan ja Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa satamassa voit nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, mukavista aktiviteeteista ja monipuolisista makuelämyksistä. Lue lisää.

Lehtisaaren kesäkoti
Haluatko nauttia luonnosta uiden, lepäillen ja grillaillen? Toivotko paikkaa, jossa voisi hetkeksi hiljentyä ja vetäytyä omiin oloihinsa? Vai haluaisitko mieluummin osallistua tapahtumiin, joita järjestetään kaikenikäisille pitkin kesää? Vieraile Lehtisaaressa, joka on Jyväskylän seurakunnan ylläpitämä kesäkeidas keskellä kaupunkia Tuomiojärvellä. Vene noutaa Viitaniemen laiturilta tasatunnein.Lähimmäksi venettä pääset taksilla, joka vie sinut Viitaniementien päätyyn. Lue lisää.

Tavinsulka Oy Melontatoimipiste
Tavinsulka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja kanooteilla, kajakeilla ja SUP-laudoilla valmiista retkeilyvaihtoehdoista räätälöityihin ohjelmapaketteihin. Lue lisää.

Laajis/Scandic Laajavuori
Etsitkö aktiivista tekemistä perheen kanssa, kaveriporukalla tai omaksi iloksi? Urbaani ulkoliikunnan keskus Laajavuori tarjoaa matkailijoille monipuolisia liikunta-aktiviteetteja ja luontoelämyksiä ympäri vuoden. Lue lisää.

Kuvan omistaja: Visit Jyväskylä
Kuvaaja: Tero Takalo-Eskola

Säynätsalon kunnantalo
Säynätsalon kunnantalo on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa.On todettu, että Kunnantalo on tehnyt Säynätsalosta Suomen kansainvälisesti tunnetuimman saaren. Säynätsalon kunnantalolla voi myös majoittua! Lue lisää.

Suomen Ilmavoimamuseo
Lennokasta tekemistä koko perheelle! Tule tutustumaan sotilasilmailumme historiaan ilmavoimien syntyvaiheista nykyaikaan! Esillä on yksi- ja kaksitasoisia lentokoneita 1900-luvun alkukymmeniltä, talvi- ja jatkosodan hävittäjiä, sodanjälkeisen ajan suihkukoneita ja monia muita konetyyppejä. Lue lisää.

Kuvan omistaja: Visit Jyväskylä
Kuvaaja: Tero Takalo-Eskola

Petäjäveden vanha kirkko
Petäjäveden vanha kirkko hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1994 ja sitä on kuvailtu pohjoismaisen puuarkkitehtuurin merkkiteoksena. Kirkko edustaa pohjoismaista, luterilaista kirkkoarkkitehtuuria ja hirsirakentamistaidon pitkää perinnettä. Lue lisää.

Kylpylähotelli Peurunka
Kylpylähotelli Peurunka on hyvän olon keskus Peurunkajärven rannalla Laukaassa, vain 25 min automatkan päässä Jyväskylästä. Peurunka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja kokeilla erilaisia aktiviteetteja: hohtokeilausta, liikuntaa ryhmäliikunnasta kuntosaleihin, golfia tai frisbeegolfia sekä luistelua tai curlingia Ice Cat Arenalla. Lue lisää.

Varjolan tila
Varjola on tunnelmallinen maaseudun koskimiljöössä sijaitseva täydenpalvelun talo. Varjolassa on viljelty maata sekä kasvatettu karjaa jo viiden sukupolven ajan ja nykyiset matkailupalvelut tuotetaan samalla edelläkävijyyden intohimolla. Lue lisää.

Kartano Kievari
Suojoen kartanon vanha navetta toimii tänä päivänä tunnelmallisena Kartano Kievarina, joka toteuttaa juhla- ja kokouspalveluita, tykypäiviä, tanssitapahtumia, kesäteatteria, stand up-iltoja sekä tilausruoka- ja majoituspalveluita vankalla ammattitaidolla rentouttavassa ja ainutlaatuisessa miljöössä. Lue lisää.

Kuvan omistaja: Visit Jyväskylä
Kuvaaja: Tero Takalo-Eskola

Oravivuoren Näkötorni
Oravivuoren polku vie Korpilahden Puolakassa sijaitsevan Oravivuoren huipulle, missä sijaitsee yksi Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Struven ketjun pisteistä. Huipulla on tukeva kolmiomittaustorni kertomassa Oravivuoren eli Puolakan mittausaseman merkityksestä Suomen kartoitukselle. Lue lisää.

Revontuli, Hankasalmi
Revontuli on aktiivisten ihmisten ympärivuotinen mukavuusalue Keski-Suomessa Hankasalmella. Täällä on lupa rauhoittua, rentoutua tai villiintyä. Mukavuusalueellamme voit majoittua loma-asunnoissa, viihtyisissä hotellihuoneissa tai aittamökeissä järven rannalla. Kaikki palvelumme ovat lähellä. Lue lisää.

Leivonmäen kansallispuisto
Joutsassa sijaitseva Leivonmäen kansallispuisto on erinomainen kohde retkeilijälle kuin retkeilijälle, sillä se tarjoaa vaihtelevaa maastoa, upeita maisemia ja monen tasoisia reittejä. Runsaan 30 neliökilometrin alueelle mahtuu niin harju-, järvi-, kuin suomaisemaakin, joita pääsee ihailemaan ympäri vuoden. Kansallispuisto nimettiin perustamisvuonna 2003 silloisen sijaintikuntansa Leivonmäen mukaan. Lue lisää.

Kaikkiin yllä esiteltyihin kohteisiin pääset Jytaksin kiinteillä hinnoilla – katso kiinteät hinnat täältä!

Artikkelikuvan tiedot:
Jyväskylän satama
Kuvan omistaja: Visit Jyväskylä
Kuvaaja: Nina Huisman