Vinkkejä talviloman viettoon Jyvässeudulla

Keski-Suomen koululaiset ja opiskelijat viettävät talvilomaa viikolla 9. Keski-Suomesta onkin kuoriutunut todellinen talven ihmemaa juuri sopivasti talviloman lähestyessä, kun runsaat lumisateet ovat antaneet meille loistavat olosuhteet esimerkiksi talviurheiluun. Tästä blogitekstistä löydät vinkkejä talviloman viettoon Jyvässeudulla!

Paras aika talviulkoiluun on nyt!

Tiesitkö, että Jyväskylästä löytyy yli 500 kilometriä kuntoratoja, -polkuja ja latuja? Laajimmat latuverkostot löytyvät Laajavuoren talviurheilukeskuksesta sekä Huhtasuo-Halssila-alueelta. Laduille pyrkivien kannattaa pitää silmällä Jyväskylän seudun latuinfoa, jossa kerrotaan ajankohtaista tietoa Jyväskylän seudun laduista ja niiden kunnosta.

Ladun Maja on Jyväskylän Ladun ylläpitämä hiihtomaja Jyväskylän Taka-Keljossa. Majan ympärillä on suosittu ulkoilualue, jossa viihtyvät kaikki lapsista vanhuksiin. Ladun Majan lähimetsiin avattiin helmikuun puolivälissä uusi lumikenkäreitti – olisiko talvilomalla hyvä aika laittaa reitti testiin? Maja on auki talvilomaviikolla myös arkisin.

Kovat pakkaset ovat mahdollistaneet sen, että Jyväsjärven jäällä pääsee myös tänä vuonna luistelemaan! Sekä Sataman kahvilasta että Kotakahvilasta voi vuokrata retkiluistimia ja potkureita, mikäli menopelejä ei löydy omasta takaa. Huomaathan, että Jyväsjärven jäällä liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla – seuraathan siis kaupungin tiedotteita jään kuntoon liittyen!

Etsitkö talvilomallesi vauhdin hurmaa? Suuntaa laskettelemaan! Jyväskylästä löydät Laajiksen rinteet ja Muuramesta Riihivuori Resortin. Lisäksi Jyväskylästä ajat alle tunnissa Himokselle, Häkärinteille tai Äänemäkeen. Kaikki laskettelukeskukset palvelevat laajennetuin aukioloajoin koko talviloman ajan.

Säätiedotuksessa räntäsadetta? Suuntaa sisätiloihin!

Talviloma on oivallista aikaa ulkona tapahtuvaan urheiluun. Mutta kun taivaalta sataa räntää, sisätilat houkuttelevat enemmän. Milloin viimeksi olet käynyt tutkimassa Jyvässeudun museoita? Esimerkiksi Keski-Suomen museo, Suomen käsityön museo ja Suomen Ilmavoimamuseo palvelevat koko talviloman ajan!

Ajatukset räntäsateesta saa pois myös kylpylän lämmössä. Sekä Scandic Laajavuoren kylpylä että Peurunka toivottavat asiakkaat tervetulleeksi myös talvilomalla! Laajavuoressa ja Peurungassa voi kylpylässä rentoutumisen jälkeen jatkaa päivää vaikka keilaradalle etsimään perheen keilauskuningasta.

Valojen tunnelmaa

Tänä talvena myös Keski-Suomessa on päästy nauttimaan luonnon omista valonäytöksistä, eli revontulista! Revontulia on mahdollista nähdä aivan Jyväskylän keskustassa, mutta parhaat mahdollisuudet revontulien bongaamiseen on, kun hakeutuu mahdollisimman kauaksi kaupunkien valoista ja muusta valosaasteesta. Revontulien kanssa kärsivällisyys palkitaan – ota siis tarkkailuun Ilmatieteen laitoksen Avaruussää-osio, ja hyvällä tuurilla revontulet näkyvät Jyvässeudulla myös talvilomalla!

Vaikka revontulet loistaisivat poissaolollaan, löytyy Jyväskylästä taatusti valoisaa tunnelmaa – onhan kaupungissamme yli 100 pysyvää valaistuskohdetta! Ota siis kuumaa juomaa termariin ja suuntaa tutkimaan eri valaistuskohteita esimerkiksi Rantaraitille, Vesilinnaan tai Matti Nykäsen mäkeen.

Jytaksi kuljettaa sinut kaikkiin tässä blogitekstissä esiteltyihin kohteisiin suoraan omalta kotioveltasi turvallisesti ja lämpimästi. Tilaustapamme palvelevat myös talviloman aikana koko vuorokauden ympäri. Mukavaa talvilomaa kaikille!

Mikäli tarvitset vielä lisää vinkkejä talvilomaasi varten, lue talviloman 2022 Lomalokki, joka kokoaa lapsille ja nuorille (alle 30v) suunnattua toimintaa koulujen loma-ajoille!